”Vedetismul” pe rețelele de socializare

Vedetismul cum zice și Sfântul DEX,  e o preocupare, o tendință de a se pune în evidență cu orice preț, de a epata; o atitudine de afirmare exagerată a calităților proprii. Ei bine, pe timpuri el se practica numai de persoanele publice, actori, fotomodele, cantareti etc, însa odată cu apariția rețelelor de socializare a început sa fie practicat și de persoanele private.

Și te întrebi oare de ce ? Păi cum de ce ? Ești doritor/doritoare de atenție cu orice preț, păi ce ăia de la televizor ce au făcut așa special și tu nu ? Și frustrările interioare încep să te roadă și decizi că e timpul să faci și tu ceva. Îți faci un cont de facebook, că ai auzit tu că se merge pe viralitate, nu știi exact termenul, că de, dacă îl știai nu te mai gândeai la cum să fii adorat ca și Cleopatra, dar știi că așa începi cu dreptul. Următorul pas e să îți faci niște poze așa mai deochiate,  să îți arăți și tu calitățile fizice, ca vorba aia, Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place. Ai mai auzit tu și de un program minune, a da Photoshop. Nu esti pricepută în ale tehnologiei, așa că mori de foame vreo 2 săptămâni și îl plătești pe unul priceput sa te ajute, să arăti și tu ca Madonna, sau ma rog cineva cunoscut. În fine, în timp aduni o turmă de admiratori wanna-be care te urmăresc la orice pas, și abia așteaptă să mai pui tu o poza de-aia frumoasă de a ta, și să se întreacă în comentarii cât mai admirative.

 

Și uite așa îți crește inima cât Casa Poporului, dar, parcă totuși îți mai lipsește ceva. Aaaa da, păi normal, țoalele de firmă scumpe, vacanțele în locuri exotice, clasicele buchete de trandafiri rosii, uriașe cu unul alb în mijloc, plimbările în mașini scumpe, că ai tăi săracii muncesc și ei pe salariul mediu pe economie, și nu se ridică la standardele tale de om cu pretenții fara eforturi.

largeg

Păi și acum ce e de făcut ? Ai auzit tu de una Vasilica, de s-a cuplat cu unul cu bani, și le are pe toate acum. Păi ce tu ești mai proastă? Oricum aia e mai urată și mai grasă. Și uite așa îți gasești un papițoi, un Jose Armando din telenovele și după care suspină toate pipițele, de sta pe banii parinților, nici ăla mai deștept decat tine, poate chiar cu ceva neuroni în minus, care începe să îți cumpere tot ce vrei, te duce peste tot, si nu te refuză ca ai tăi, când îți dau banalul răspuns, ”Ne pare rau, nu este posibil”.

Și na, ca orice persoană, care își respectă fanii, începi si tu, fata sârguincioasă, să pozezi tot ce prinzi, de la banalele flori și ciocolata, la cadourile scumpe și locurile SF pentru tine până atunci. Îți mai dai si cateva check-in-uri, nu știi ce înseamnă cuvântul în limba asta imposibilă, că nu prea ți-a plăcut școala, dar e suficient că știe toata lumea pe unde te plimbi sau ce faci prin intermediul cuvântului ăstuia magic.

Capturăvf

Și până la urmă de ce faci toate astea ? Să te știe lumea, să fii tu porumbul din coceni, floarea necoapta între spini…sau mă rog, mai pe românește să moară dușmanii de ciudă și invidie si sa vadă cine ai ajuns tu și ce ”valoare” ai.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s