Prietenie.

large (35)

PRIETENÍE, prietenii, s. f. Sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de atașament reciproc care leagă două persoane; legătură care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente; amiciție, prieteșug. ♦ Atitudine plină de bunăvoință, prietenoasă față de cineva. ♦ Legătură între grupuri sociale, între popoare, între țări bazată pe aspirații, năzuințe, interese comune.

Prietenia din definitia de mai sus, imi pare acum, o utopie, desi nu cu mult timp in urma puteam sa jur ca ea inca exista si e sincera. Mi-am dat seama, de-a lungul vremii, ca a mai crede in prietenie, e ca si cum ti-ai infinge singur un cutit in spate si te-ai astepta sa nu te doara lovitura. Ei bine, sa zicem ca am fost cam dura in exprimare, insa, unele experiente mi-au lasat un gust amar care inca persista.

large (33)

Din toate lucrurile care mi s-au intamplat, cred ca as putea sa fac si o mica clasificare a tipurilor de prieteni (e strict parerea mea, nu se bazeaza pe un studiu, ci pe experienta personala).

Prietena mironosita – E tipul ala de prietena cu care faci o mie de lucruri, care pare ca te intelege intotdeauna, in care ai incredere sa ii povestesti lucruri pe care simti ca nu le-ai putea impartasi altcuiva, pe care o ajuti necontenit si cand ai mai mare nevoie de ea….surpriza…she is gone…. Zau asa ! Ce s-a intamplat cu atasamentul ala reciproc ? Respectul si restul sentimentelor, aparent, mutuale unde au disparut ? Well, nicaieri de fapt, ca nu prea au existat, desi tu fiinta credula si inocenta, ti-ai pus toata increderea acolo nu era nevoie de ea.

Prietena invidioasa – E genul ala de om, de ar vrea tot ce ai tu, de la toale si pantofi pana la tipul cu care esti. Nu te menajeaza atunci cand ii ceri o parere, exagerand pana la cea mai mica cuta necalcata, acuzandu-te mereu ca dai prea multi bani pe cumparaturi, ca aia din Africa nu au ce manca (inclusiv ea), si ca tu arunci cu nonsalanta orice nu iti mai place. Cum iti permiti sa faci ce vrei cu lucrurile tale ? La inceput, iti place de ea, ai impresia ca sinceritatea e cea mai pretioasa calitate a ei, pana cand iti dai seama cum sta treaba, si pleci pana nu te mai loveste iar cu o replica usturatoare.

Prietena catelus – cu totii am avut o prietena de asta, fie din intamplare, fie ca….practic s-a autoimprietenit. Cert e ca unele persoane traiesc prin prisma altora, personalitatea lor fiind una subordonatoare, nefiind capabile sa ia decizii de unele singure. Sunt genul ala de persoane, de fac orice sa iti faca pe plac, te lingusesc sau mai pe romaneste te pupincuresc pana te saturi de atatea dragalasenii, de preferi sa le eviti si sa nu iti mai trebuiasca nici un prieten. Ori fugi de ele, ori le exploatezi pana la limitele limitelor poate ai noroc sa scapi.

Prietena profitoare – e ”prietena” aia care vine la tine numai cand are nevoie de ceva, gen bani, haine, sa se planga etc. Dupa ce o ajuti si esti fata de treaba, uita ca mai existi pana cand are din nou probleme. Acum pe bune ? Stiti expresia aia „bai nene da s-a intalnit hotul cu prostul?”. Daca dai de o lipitoare de asta, greu mai scapi de ea, gaseste mereu scuze cum ca n-a avut timp sa iti raspunda la toate cele 45454 mesaje ale tale si n-a putut sa te sune ca nu mai avea bani de credit, urmand o replica de genul : daca vrei sa te sun inapoi, da-mi tu bani de reincarcare. Like really ? Si cam asa ti se ia de prietenie.

large (34)

Cert e ca poate mai exista prietenie pe undeva, eu inca n-am gasit-o, consider ca am doar cunostinte, prietenia implica prea multe lucruri mutuale, prea multa incredere in alta persoana, incredere care nu mai sunt dispusa sa o acord oricui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s